Джокович триумфира на Уимбълдън за пети път

21:27, 14 юли 19 / Спорт 25 1975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният №1 Новак Джокович спечели най-престижния тенис турнир Уимбълдън за пети път в кариерата си. На финала сърбинът победи изключително драматично Роджър Федерер с 3:2 сета (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 12:12/7-3/) в битка, продължила малко над 5 часа.

Двамата изиграха епичен мач, в който Ноле спечели първия сет след тайбрек, а швейцарският Маестро взе втория с категоричното 6:1. В третата част за втори път се стигна се стигна до тайбрек, в който Джокович отново успя да се наложи. Федерер обаче не се предаде и изравни след 6:4. В решителния маратонски пети сет Ноле показа по-здрави нерви и се наложи с 12:12/7-3/, защитавайки титлата си.

Двамата се изправиха един срещу друг на Централния корт в "Ол Инглънд Клъб", за да определят кой ще спечели поредното издание на най-престижния тенис турнир за трети път. В предишните два досега трофеят отиде при Джокович, като това се случи през 2014 и 2015 г. Швейцарецът има само един успех над сърбина на тревата в Лондон - в полуфиналите през 2012 г. Третата победа за Ноле е и неговата пета титла от "Уимбълдън", където Федерер има 8.

Джокера продължава да има предимство в преките сблъсъци - вече 26 срещу 22 победи за Маестрото. Интересното е, че Федерер няма успех срещу първата ракета на Сърбия от близо четири години.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама