Променлива облачност в началото на седмицата

07:10, 15 юли 19 25 863 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Облачността в понеделник ще е променлива. На места, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще продължи да духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. На места след обяд, главно в северните райони, краткотрайно ще превали. До обяд вятърът ще е умерен от северозапад, а след пладне ще надделява бризът откъм морето. По-топло с максимални температури между 24 и 27 градуса, около и малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На места, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен, по най-високите върхове - западен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 16, на 2000 метра - около 9 градуса.

Във вторник на места, повече в Южна България, ще има валежи от дъжд; значителни ще са в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевични бури. Ще остане хладно.

В сряда вероятността за валежи значително ще намалее, температурите слабо ще се повишат.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама