Джамбазки за ръководния пост на Еврокомисията: Тези хора се пазарят като на битака

08:59, 15 юли 19 / Политика 25 1405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Много критикуваме българските политици за безпринципност, но сега виждаме такава и в Европа”, това коментира евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод борбата в Европейския съюз кой да застане начело на Европейската комисия.

"Ангела Меркел предаде водещия си кандидат Манфред Вебер и го замени за някаква сделка, в която няма политическа логика и чистоплътност. Тези хора се пазарят като на битака. Ние сме като кръжок по шев и кройка в сравнение с подобен тип сделки”, категоричен бе Джамбазки.

ЕП може да отложи гласуването на номинацията за председател на ЕК

"Разхождаха тези клетници, водещите кандидати, като панаирджийски мечки, включително и у нас. След това европейските лидери се събраха и предадоха тези кандидати, съобразявайки се с г-н Макрон, който загуби изборите. Беше сключена една нечистоплътна сделка", подчерта евродепутатът.

Той разкри още, че при срещите си с отделните групи в Европарламента Урсула фон дер Лайен е обещала „всичко на всички”. Скептичен съм дали ще бъде гласувана утре, добави той.

Джамбазки коментира и раздорите в малката коалиция в родния парламент. „Ако някой иска да я напусне, има начини това да стане. Но както виждате, към този момент никой не се е засилил да я напуска”, заяви евродепутатът.

Цвета Караянчева нареди проверка дали Волен Сидеров е свален неправомерно

Решението на парламентарната група за отстраняването на Волен Сидеров като председател е породено от начина, по който работи тази парламентарна група – не работи достатъчно ефективно. Събрали са се народните представители, сменили са ръководството – няма проблем, отбеляза още той.

По думите му сделката за новите изтребители за армията не е причина за смяната на Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама