Обявен е конкурс за 77 свободни длъжности във Военновъздушните сили

17:00, 15 юли 19 25 1339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за общо 77 вакантни длъжности във Военновъздушните сили (ВВС) на Република България за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

Свободните места са в различни военни формирования в страната – Крумово, Божурище, Шабла, Долна Митрополия, Щръклево, София и др. Търсят се шофьори, механици, оператори и др. За всички обявени позиции се изисква средно образование.

Сред изискванията за кандидатите са да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер, да нямат друго гражданство, да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение” и др.

Конкурсът ще се проведе на три етапа - изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Физическият изпит е по нормативи от Единния армейски тест и включва лицеви опори, коремни преси, бягане за бързина и издръжливост. По време на теста за обща култура кандидатите трябва да отговорят на 100 въпроса в рамките на 60 минути. До събеседване се допускат онези, които имат поне 200 точки от първите два етапа.

Конкурсите за отделните длъжности и формирования ще се проведат през октомври. Подаването на документи става лично с писмено заявление чрез структурите на Централно военно окръжие по места. Към него се прилагат документите, удостоверяващи образование, професионален опит и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама