Трети ремонт на Ларгото в София

09:48, 16 юли 19 25 3071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийското Ларго е едно от най-посещаваните места в центъра на столицата. Три години след ремонта там паветата могат да бъдат извадени без усилия, а преминаването по тях е опасно за хората, става ясно от репортаж на бТВ.

Само година след ремонта на ремонта идва нуждата от трети ремонт. Гражданите си обясняват ситуацията с едно – некачествени материали.

От общината признаха, че дефекти има, но процедурата по отстраняването им е сложна.

Зам.-кметът на София Тодор Чобанов обясни, че проблемите се констатират на министерството, а то от своя страна сигнализира изпълнителите.

От фирмите изпълнители посочиха, че сигнали до тях не са постъпвали. Допълниха, че ако все пак има дефекти, те ще бъдат отстранени. Гаранцията на обекта е 10 г.

,,Още в самото начало знаехме, че Ларгото ще е много труден обект, защото е на няколко нива и с две метростанции. Били сме много критични и много пъти сме отказвали да приемем проекта за неговата реконструкция. За жалост има допуснати грешки при неговото изготвяне още на ниво проектиране. Просто проектантът не е съобразил, че ще преминават стотици минувачи всеки ден", коментира зам.-кметът на София Тодор Чобанов пред БНТ.

Той обясни, че от общината са изпратили искане до Министерството на културата да изиска да бъдат предприети действия от страна на проектанта и изпълнителя, тъй като обектът все още е в гаранционен период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама