6 души от Държавен фонд "Земеделие" са задържани по данни за престъпления по служба

12:17, 16 юли 19 / Крими 25 1166 Topnovini
1
2
3
4
5

6 души от Държавен фонд "Земеделие" са задържани по данни за престъпления по служба, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Сред шестимата задържани са зам. изпълнителният директор на фонда и директори на дирекции. Всички са задържани за срок от 24 часа. На по-късен етап ще стане ясно на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения и какви мерки за неотклонения ще има бъдат поискани.  

Според ''24 часа'' задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на фонд "Земеделие" е Калоян Костадинов. Той е син на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

"Има данни и доказателства за престъпления по служба от длъжностни лица от ДФЗ", обяви Гешев във връзка с акцията на Специализираната прокуратура, ГДБОП и КПКОНП във фонда, свързана с досъдебното производство срещу Миню Стайков.

Специализираната прокуратура влезе в Държавен фонд „Земеделие“ заради делото срещу Миню Стайков

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, по които средства е получавал Стайков.

Това се е случило, когато директор на ДФЗ е Румен Порожанов, който наскоро подаде оставка като земеделски министър. До момента няма доказателства срещу него, каза Гешев.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 27 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.