Вътрешният министър даде личния си телефон на футболните съдии

15:51, 16 юли 19 25 1324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов се срещнаха с футболните ни рефери и членове на Съдийската комисия в Национална футболна база "Бояна", предаде БНР.

Срещата, организирана от Българския футболен съюз, бе поредната инициатива за опазване на феърплея в родното първенство, като основният акцент в нея бе гарантираният ангажимент от страна на държавните власти за осигуряване на сигурността на длъжностните лица.

Футболните босове обещаха феърплей на премиера

"Вие сте хората, от които зависи честната игра, затова още веднъж подчертавам готовността на органите на реда да реагират при подадени от вас сигнали за какъвто и да бил натиск", обърна се към арбитрите министър Маринов. 

Целта на тази среща беше да уверим съдиите, че МВР и правителството в лицето на премиера ги подкрепят за това да свирят и да дават равен шанс на всеки отбор на терена, каквато е ролята на съдиите, обясни вътрешният министър.

"Да приемем, че телефонът е лично моят. Аз лично и главният секретар - така ни е минала службата  по доста мачове и знам под какъв натиск работят тези хора и как за стотни от секундата трябв ада евзимат решение,  защоот или няма да се харесат или на ената страна на стадиона, или на другата", каза още той.

"Държавата не влиза във футбола, държавата подкрепя футбола, а съдиите са хората, които дават равен старт на състезанието", подчерта вътрешният министър.

От своя страна главен секретар на МВР Ивайло Иванов апелира: "Нека заедно покажем, че българските съдии са съвестни. Обещавам ви да се погрижим всякакви опити за вмешателство в работата ви да бъдат неутрализирани". 

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви, че е доволен от показаното от реферите в първия кръг на родния шампионат. Той призова критиката от страна на медиите да бъде градивна и даде интересно предложение - съдиите да си скрият телефоните два дни преди мач, за да не ги притесняват и притискат.

"След първия кръг мисля, че би следвало да бъдем доволни от съдиите. Не може всичко да е перфектно, но искам ако има критика, тя да е градивна. Ако искаме да имаме футбол, всички трябва да милеем за него. Моля ви да си останем на темата. Надграждаме след срещата с премиера, която се проведе наскоро. Трябва да бъдем точни, да гледаме в една посока. Аз обичам да разведрявам обстановката. Лесно е - предлагам съдиите да си скрият телефоните два дни преди мача и никой няма да ги притеснява и притиска", каза Лечков, цитиран от бТВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама