Стратегията за национална сигурност на Русия ще бъде коригирана следващата година

12:03, 17 юли 19 / Свят 25 1341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стратегията за националната сигурност на Русия ще бъде коригирана през 2020 г., тя трябва да бъде адаптирана към Стратегията за социално-икономическо развитие на страната, която предстои да бъде приета, съобщава ТАСС, цитирана от "Фокус". Съобщението е разпространено от пресслужбата на Съвета за сигурност на Руската федерация, разпространено след заседание, председателствано от Николай Патрушев.

„Обсъдени бяха мерки за повишаване на ефективността на прогнозиране на рисковете от социално-икономическо развитие и заплахите за националната сигурност на Руската федерация. Актуалността на тази задача е отбелязана, включително във връзка с предстоящата през 2020 г. корекция на Стратегията за националната сигурност и необходимостта от разработването на Стратегия за социално-икономическо развитие на Русия“, се подчертава в текста.
 
На заседанието е обърнато внимание и на необходимостта от подобряване на качеството на разработените прогнози, тяхната научна стабилност и взаимна съгласуваност. „Беше отбелязано, че при организирането на стратегическото планиране както на федерално, така и на регионално ниво, е важно да се гарантира своевременното откриване на заплахи за националната сигурност и рисковете за социално-икономическото развитие", подчертава Съветът за сигурност на Руската федерация.

„Постигането на тази цел е особено важно в бързо променящата се международна среда, нарастващото влияние на различни вътрешни фактори, когато е жизненоважно да има ясно разбиране за заплахите, потенциалните предизвикателства и рискове, пред които Русия може да се изправи в дългосрочен план", са цитираните думи на Патрушев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама