Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции на стойност над 42 млн. лв.

13:53, 17 юли 19 / Политика 25 1186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от министерството на икономиката. Стойността на проектите е над 42 млн. лв., като те ще разкрият 168 нови работни места. Икономическият министър връчи четири сертификата за инвестиция клас „А“ на „Лим текникс” ООД, „Зора логистик ММС” ООД, „Сиентиа” АД, „АИКО“ ЕООД и един сертификат за инвестиция клас „Б“ на „ИТТ Австрия Производство“ ЕООД. Три от проектите ще бъдат осъществени в Индустриална зона Божурище, един в Габрово и един в Индустриалната зона в Телиш.

Караниколов откри инвестиция за над 40 млн. евро за производство на стъкло

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“ е на „Сиентиа” АД и ще се реализира в град Габрово. Проектът е свързан със създаване на подходяща работна среда за развитие на бизнес в областта на информационните технологии – разработка на софтуер, софтуерно инженерство, консултантски услуги и създаване на иновативни софтуерни продукти, пилотни проекти в областта на автоматиката и роботиката, както и други високотехнологични дейности в партньорство с учебни заведения и партньорски дружества. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 5 600 000,00 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити 80 нови работни места.ю

Емил Караниколов: София е сред топ дестинациите за стартъпи в Европа

Последният проект, който получи сертификат за инвестиция клас „А“ е свързан с изграждане на складова база в Индустриална зона Божурище. „АИКО“ ЕООД ще изгради складови площи за предоставяне на услуги по складиране и съхранение на товари, като инвестицията ще включва закупуване на земя и строителство на сграда. Логистичният процес ще включва: доставка, контрол върху доставките, разтоварване и приемане на товари, вътрешно-складово транспортиране и превоз, складиране, съхранение на стоки и информационно обслужване на качеството. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на близо 15 млн. лв. и ще създаде 5 работни места.

Караниколов: ББР е отпуснала 400 млн. лв. кредити за бизнеса през 2018 г.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ получи инвестиционният проект на „ИТТ Австрия Производство“ ЕООД за изграждане на собствена производствена база. За целта дружеството е заявило намерение да закупи два терена в с. Телиш, община Червен бряг, собственост на НКИЗ. “ИТТ Австрия производство” ЕООД, гр. Червен бряг, e утвърден производител на съоръжения, метални конструкции и машини в областта на промишлената индустрия в Австрия. Инвестицията възлиза на 600 000 лв. и като резултат от нея ще бъдат открити 10 нови работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама