Световната банка откри център за споделени услуги в София

15:00, 18 юли 19 25 1816 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 БГНЕС

Повече от 300 IT специалисти и висококвалифицирани експерти ще работят в Центъра за споделени услуги, който днес отвори врати в София Тех Парк в столицата. На откриването присъстваха премиерът Бойко Борисов, управляващият и главен администратор на Групата на световната банка Шаолин Янг, финансовият министър Владислав Горанов и кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Бойко Борисов: България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство

Избирането на София за местоположение на този център не беше много лесна работа. Резултатите, които България показва във всяка една област, са отлични“, коментира премиерът Бойко Борисов по време на откриването. По думите му IT секторът в България се развива 2-3 пъти по-бързо, отколкото другите страни в ЕС и не е случайно, че един от осемте суперкомпютри ще бъдат именно в страната ни. Той благодари и на Кристалина Георгиева, която чрез работата си в Световната банка е показала, че българите заслужават доверие.

Мария Габриел: Със суперкомпютъра България прави крачка напред, за да бъде сред лидерите в Европа

Министър-председателят посочи, че индустриалните зони в България се множат и отново изтъкна, че неправителствените организации отчитат 5% изсветляване на икономиката. Борисов отбеляза, че предстои изграждането на един от най-важните коридори - София - Скопие – Тирана и коментира, че проектът „много отива на Световната банка“, тъй като той е с голямо геостратегическо значение и ще даде мощен тласък на развитието на региона.

Министърът на финансите Владислав Горанов отбеляза, че с откриването на центъра  Световната банка е припознала България като второто място след Чанай, Индия, където да бъде открит подобен център за споделени услуги.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също заяви, че откриването на подобен център е голямо признание за столицата на България.

Световната банка е изключително доволна да започне своята дейност в този нов офис за споделени услуги в София, каза управляващият и главен администратор на Групата на световната банка Шаолин Янг. Той заяви, че очаква центърът да предоставя най-високо качество корпоративна IT подкрепа за бизнеса на Световната банка по света.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама