Лични данни на съдия от ВСС се появиха на сайта на Инспектората на съда

16:32, 18 юли 19 / Общество 25 938 Topnovini
1

Личните данни на съдия Мирослава Тодорова и семейството ѝ се появиха на сайта на Инспектората на Висшия съдебен съвет. Публикувана е имуществената ѝ декларация, която магистратите са задължени да подават всяка година.

Освен на съдия Тодорова, бяха публикувани EГH-та и на съпруга ѝ и на техния син, както и дaннитe oт личнaтa ĸapтa нa магистрата, мобилният ѝ телефон и пълният aдpec нa ceмeйcтвoтo, съобщи БНР.

Както съдии, прокурори и следователи са длъжни да подадат имуществени декларации - под заплаха от санкции, така пък Съдебният инспекторат е задължен да заличава личните им данни. Така е при останалите, които могат да бъдат видени на сайта му.

Според колеги на Мирослава Тодорова, които са установили нарушението, файлът с нейните и на семейството ѝ лични данни е бил озаглавен - с имената на латиница на съдията с добавка „NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII“

Мирослава Тодорова е бивш председател на Съюза на съдиите в България. Тя влезе в остра конфронтация с Цветан Цветанов, докато беше министър на вътрешните работи. Беше и уволнена. Обект е на непрестанни проверки.

Засега реакция от Съдебния инспекторат няма. Няма и достъп до магистратските декларации.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани