Депутатите ще разискват кадровото обезпечаване в здравеопазването

06:50, 19 юли 19 / Политика 25 783 Шрифт:
Topnovini

В петъчния парламентарен контрол депутатите ще проведат разискване със здравния министър Кирил Ананиев, относно политиката на ръководеното от него министерство за кадровото обезпечение с медицински специалисти.

На въпроси ще отговарят общо двама вицепремиери и шестима министри. Първи на трибуната излиза заместник-министър председателят Томислав Дончев, който ще трябва да даде информация за дейността на Съвета за развитие на гражданското общество към Министерски съвет.

Веднага след него ще отговаря вицепремиерът по обществения ред и сигурността и военен министър Красимир Каракачанов. Въпросите към него са свързани със охраната на военните складове в Смядово и с ремонта на бойните самолети Су-25.

След тях пред депутатите отново ще излезе министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, но този път да обясни за проблемите при финансиране на лечението на деца, критиките за здравната ни система от ЕК, както и за проблемите на няколко болници.

На 11 депутатски въпроса, свързани с ремонтните дейности и състоянията на пътища в редица области ще отговаря министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Проблемите при получаването на инвалидните пенсии за периода на тяхното преизчисляване и сградата на Дирекция „Бюро по труда“ – Шумен – с това са свързани въпросите, адресиране до социалния министър Бисер Петков.

Министърът на земеделието храните и горите Десислава Танева ще трябва да внесе яснота относно контрола при прилагане на схемите за обвързана подкрепа в сектора "Плодове и зеленчуци", разпределението на бюджета на Селскостопанската академия между институтите за 2019 г., както и компенсирането на фермерите, чиито животни са засегнати от АЧС.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще трябва да начертае мерките за развитие на морския туризъм, а министърът на икономиката Емил Караниколов – да обясни как върви развитието на Индустриална зона Свиленград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама