Какви са ползите от яденето на телешко месо

09:50, 19 юли 19 25 1741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Телешкото е изключително вкусно и полезно месо. Разбира се, е от значение в какви условия е отглеждано животното и дали се е хранило предимно с трева или със зърно.

Винаги избирайте прясно месо, от доказан източник, независимо дали ресторант или магазин. Био месото, от животно хранено с трева, съдържа пълен протеинов профил и е много по-вкусно, съобщават от foodpanda.

Благодарение на големите площи зелени пасища, Великобритания е лидер в продажбата на качествено месо.

- Телешкото месо е едно от най-питателните храни и съдържа всички необходими аминокиселини за изграждане на мускули и кости.

- Също така е чудесен източник на витамини от група Б (жизненоважни за мозъчната функция) и най-абсорбиращата се форма на желязо (наричана хем желязо), която изгражда червени кръвни клетки и ви дава енергия. Нейният богат магазин на цинк подпомага имунната система.

- Това месо съдържа както наситени, така и мононенаситени мазнини, (за които се смята, че предпазват от сърдечни заболявания). Противно на преобладаващата догма, се оказва, че няма добри доказателства в подкрепа на идеята, че наситените мазнини са вредни.

- Месо от едър рогат добитък, хранено с трева, е чудесен източник на омега-3 мастни киселини и конюгирана линолова киселина, която някои проучвания показват, че намалява риска от рак, затлъстяване, диабет и някои нарушения на имунната система.

- Телешкото е проста храна за готвене. Не изисква сложни процедури за приготвяне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама