Корнелия Нинова поиска премиерът да дойде в парламента

09:55, 19 юли 19 / Политика 25 276 Topnovini
1

Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема ангажимента самолетите да се платят накуп. Това заяви народният представител от ПГ на по време на дебатите по сделката за F-16.

,,Искаме да дойде в Народно събрание да заяви това тук пред нас, както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала това'', посочи Нинова.

Менда Стоянова: Едва ли ще има по-подходящ момент за плащане на изтребителите F-16

Лидерът на БСП попита още премиерът Бойко Борисов защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем.

,,Очевидно парите на са от борба със сивата икономика и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп'', подчерта Нинова.

Сделката за новите изтребители влиза за ратификация в парламента

Председателстващият Емил Христов посочи, че в зала е ресорният по точката вицепремиер Красимир Каракачанов и увери, че все пак министър-председателят ще бъде уведомен за искането на БСП.

От своя страна зам.-председателят на парламента и лидер на ''Воля'' Веселин Марешки пък поиска да се появи и президентът Румен Радев, за да разясни какви са качествата на самолетите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани