Отговорни за опазването на околната среда чиновници прелетели между Берлин и Бон 1740 пъти за година

15:00, 19 юли 19 / Свят 25 351 Topnovini
1

Министри, държавни секретари, длъжностни лица и служители на Федералното министерство на околната среда са летели напред и назад и 1740 пъти тази година (от януари до юли) между Бон и Берлин, съобщи списание „Фокус“.

Това беше потвърдено от Министерството на околната среда. Така се оказва, че ориентираните към опазване на околната среда чиновници са летели между двата града много по-често, отколкото през предходната година. Между офисите в Бон и Берлин през 2018 г. „се наложило“ да се извършат "около 2755 полета", предава БГНЕС.

Ако бъдат добавени всички други натрупани пътувания със самолет в страната, броят им нараства според министерството през 2018 г. до "почти 3200 официални въздушни пътувания". Броят на полетите се извършва, въпреки че министрите се насърчават да предпочитат екологично чисти транспортни средства за една и съща цена. Влаковата връзка между Берлин и Бон отнема около пет часа.

В резултат на привързаността към полетите министерството ще понесе значителни допълнителни разходи, ако бъде изпълнено желанието на неговия министър Свеня Шулце. „Аз съм на мнение, че въздушният трафик също трябва да поема разходите за климатични газови емисии и че това трябва да бъде отразено в цените на самолетните билети“, поиска министърът на околната среда Шулце в „Райнише пост“. Урок от минали години е, че "трябва да бъдем честни относно опазването на климата".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 78 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.