Горанов: Не могат да се постигнат катастрофални последици от изтеклите данни от НАП

15:08, 19 юли 19 / Политика 25 1173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Неверни са твърденията на БСП, че от изтеклите данни от НАП могат да се постигнат катастрофични последици.'' Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с декларацията на Корнелия Нинова по повод хакерската атака в НАП, предаде Агенция "Фокус".

БСП настоява президентът да свика КСНС заради пробива в НАП

"Опитът да се създават страхове има дългосрочни последици. Ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ, винаги в политическите ходове трябва да имате предвид, че ако крайната ви цел е вие да управлявате, трябва нещо да остане", допълни още Горанов. 

Горанов допълни, че няма оправдание за пробива в НАП, но по-голям обхват от населението беше засегнато от сриването на банковата система през 90-те.

Горанов: Директорът на НАП е изключително добър професионалист - имам й доверие за всичко

"Изказването е достатъчно сериозно и няма оправдание за пробива в базата данни на Приходната администрация. Според мен по-голям обхват на българското население беше засегнато от кризата през 90-те години, от които се срина банковата система и доларът достигна 3000 лв.", каза Горанов. 

"Всеки опит да се прави политика от всичко, се превръща в един бумеранг, който сваля качеството на политическия дебат въобще. Обществото става по.неуспешно, а както добре отбелязахте ние ставаме тук в тази зала все по-самодостатъчни. Не омаловажавам кризата, извинявам се още веднъж на всички български граждани, чиято информация беше разпространена", каза още Горанов. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама