Община Вълчи дол спечели нов инфраструктурен проект

15:48, 19 юли 19 25 2004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Вълчи дол Георги Тронков подписа Договор №РД 09-72 на 2 юли 2019 г. с МТСП-проект „Красива България“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Името на проекта е „Ремонтни дейности на Обединено училище „Васил Левски” – с. Михалич и на прилежащото външно пространство около него” и ще се реализира до 2 декември т.г.

Целите на проекта са да се ограничи демографската криза, да се насърчи образованието и социалното включване. Да се осигури качествено образование, както и да се обнови  материалната и техническата база на образователните институции в Община Вълчи дол.

Капацитетът на обекта е 24 работни места, включващи педагогически и помощен персонал. Броят на  ползватели/посетители на обекта средно за година да е 402-ма посетители, в т. ч. 150 посетители - ученици, 24 посетители -  персонал, 150 посетители - родители на учениците, 40 посетители -  ученици  от самостоятелна форма на обучение, 38 посетители - деца от детската градина и посетители при организирани мероприятия.

Очакванията от проекта са да бъде изградена  отоплителна инсталация с водогреен котел на пелети, да се изгради  котелно помещение,  както и склад за пелети, да се оформи външен отвор и да се подмени  дограмата, да се иззида стена.

Необходимо е да се армира бетонова настилка с циментова замазка и да се измажат и боядисат  стени и да бъде изградено  външно стълбище и комин.

Общият бюджет на проекта е 119 245,00 лева с ДДС.

Финансиранеro от ПКБ e 52 086,00 лева с ДДС.

Съфинансиране от кандидата: 67 159,00 лева с ДДС.

Съфинансиране от кандидата – процент от общия бюджет: 56,32% (мин. 50%)

Стойността за СМР е 112 090,00 лева с ДДС.

Проектът се управлява на доброволни начала от работещите в Дирекция „Инвестиционна политика и хуманитарни дейности“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама