Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел

16:10, 19 юли 19 / Политика 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели на Република Северна Македония, заяви министър-председателят Зоран Заев в отговор на въпрос на журналист за червените линии на българския президент Румен Радев, който на среща с посланиците си в страната каза, че подкрепата на София за Скопие не е безусловна.

Заев: Всички нелегални обекти в Охрид трябва да бъдат разрушени

Заев заяви, че трябва да прочете изявлението на българския президент за казаното от него, за да се информира напълно, добавяйки, че е убеден, че България ще бъде начело сред поддръжниците на македонските стремежи за интегриране и че думите Радев са мотивация за преодоляване на различията между комисиите по исторически въпроси.

Заев: България е наш голям приятел, не се меси в престъпленията на Камчев

"България е наш искрен и голям приятел, но в същото време в интерес на България е интегрирането на Република Северна Македония в НАТО и ЕС. Това многократно са изтъквали и президентът Радев, и премиерът Бойко Борисов, така че вярвам, че може би употребата на думите означава и мотивиране на двете държави да преодолеят отворените въпроси, които в момента са налице между двете комисии за историческите разлики. Вярвам, че посланието е в този дух“, каза Заев.

Точно Борисов и особено Радев, добави македонският премиер, често казват, че приятелството расте, подхранва се и се насърчава. "Ние имаме задължението всички да се държим по такъв начин", каза Заев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама