Иран: Екипажът на британския танкер е добре

11:13, 21 юли 19 / Свят 25 1419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иранските власти заявиха, че всички членове на екипажа на британския танкер „Стена Имперо“, задържан в Ормузкия пролив, са напълно здрави и извън опасност.

"На борда има 23 членове на екипажа, включително индийци, руснаци, филипинци и латвийци, всички са здрави, те са на кораба си и корабът е закотвен на сигурно място, и нито корабът, нито екипажът са в опасност. Членовете на екипажа нямат нужда от нищо, ние сме готови по всяко време да посрещнем техните нужди ”, каза Алахмор Адифур, генерален директор на Организацията на пристанищата и корабоплаването на провинция Хормозган, пред телевизионния канал Press TV.

Иран промени курса на втори алжирски танкер, Лондон е "дълбоко обезпокоен"

В петък вечер Военноморските сили на Корпуса на ислямската революционна гвардия (КИРГ) задържаха британския танкер „Стена Импера“ в Ормузкия пролив и впоследствие го придружиха до пристанището Бандар Абас. Екипажът на танкера, състоящ се от 23 души, включително трима руснаци, остава на борда, но корабособственикът не може да се свърже с него. Иранските власти заявиха, че танкерът е закотвен в пристанището.

Иран заяви, че е задържал британски танкер

Случилото се със „Стена Имперо“ на практика е ответна реакция от страна на Техеран на задържането на ирански танкер в Гибралтар на 4 юли. Лондон заподозря танкера „Грейс 1“ в транспортиране на пегтрол в нарушение на санкциите срещу Сирия. Съдът удължи задържането под стража на няколко от членовете на екипажа до 15 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама