Международната общност ще окаже натиск върху Сърбия да признае Косово

16:16, 21 юли 19 / Свят 25 1095 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на канцеларията за Косово в сръбското правителство Марко Джурич оцени, че оставката на премиера на Косово Рамуш Харадинай е "сериозен политически сценарий", след който може да се очаква да бъде упражнен натиск върху Сърбия да признае Косово, съобщи Танюг.

Ангела Меркел: Тъмни облаци са надвиснали над диалога Белград – Прищина

"След цялото това представление част от международната общност ще пристигне в Белград да оказва натиск и да настоява директно или индиректно Белград да признае независимостта на Косово", смята Джурич.

В интервю за телевизия Пинк, говорейки за съда, пред който трябва да се явят Харадинай и други членове на Армията за освобождение на Косово, Джурич посочи, че става дума за съд, който само временно е изместен от територията на Косово и в същността си това е "съд на Косово".

Косовският премиер Рамуш Харадинай подаде оставка

Джурич припомни, че на територията на "южната сръбска област" прищинското правосъдие е отнело 80 000 недвижими имоти на сърби.

След оставката на премиера Рамуш Харадинай в Прищина започна политически конфликт между представителите на албанците, там се води война на всички против всички, които се борят за позиция на лидер в новото правителство, каза Джурич.

Косово забрани на сръбския военен министър да влиза в страната

По думите на сръбския представител след оставката Харадинай се е представил като герой, който се противопоставя на Сърбия и поради това е жертва. Джурич отбеляза, че в медиите в Прищина не се споменава нищо за ужаса, който са преживели сърбите и други неалбански народи от страна на "терористичната Армия за освобождение на Косово".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама