Непознатата страна на Камила Паркър

13:25, 22 юли 19 / Любопитно 25 1416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дълги години първото, за което се сещаме, когато чуем името Камила Паркър, е жената, която раздели принц Чарлз и принцеса Даяна.Съпругата на бащата на Уилям и Хари извървя дълъг път в кралския двор, по който постига най-голямата си победа - да успее да се избави до голяма степен от изцяло негативния имидж, който имаше в началото на брака си.

На 17 юли Камила Паркър навърши 72 години. По този повод след броени дни ще бъде излъчен филмът "Истинската Камила". В него се проследява животът на херцогинята отвъд образа на "любовницата на принц Чарлз". Ето няколко акцента от него, както и други малко известни факти за нея.

Според създателите на филма, той е една отлична възможност да видим Камила, такава, каквато не е могла да ни се представи досега - мила, отзивчива и много земна.

С годините тя се превръща в пример за матриархат в кралския двор и еголяма опора на младите семейства на принцовете Уилям и Хари. Те имат силна емоционална връзка с нея, макар и да е заела мястото на тяхната биологична майка и мнозина да я обвиняват за смъртта й. Което е ясен знак, че Камила има с какво да ги спечели.

Чарлз и съпругата му пък не пропускат възможност да покажат на всички, че са в хармония и се обичат така, както и преди няколко десетилетия. Те се държат за ръце, прегръщат се, смеят се и танцуват заедно. И днес никой не го смята за неприемливо. Дори е сладко.

 

Освен Чарлз, Камила много обича и кучетата. През 2011 г. тя осиновява първия си джак ръсел, а скоро след това и втори. Също така подпомага и популяризира дейността на организации, които се грижат за четириногите.

Но това далеч не е единствената благотворителна дейност, с която се занимава. Камила е патрон на над 90 организации и кампании, свързани със здравеопазването, образованието и различни социални дейности.

И като заговорихме за образование, госпожа Паркър определено има с какво да се похвали. Учила е в Съсекс, Кенсингтън, Швейцария и Париж, пише Reader's Digest.

Освен знанията, херцогинята притежава и едно друго качество, което й помага с лекота да върши своите задължения - тя е добър оратор. Независимо от темата, независимо от повода и ситуацията, Камила знае какво да каже и как да бъде център на внимание.

 

Както обича да е близо до земята, така обича да бъде и над нещата. Но не в буквалния смисъл, защото мрази да лети със самолет. Но пък си умира да се надсмива на всичко, най-вече на себе си. Дори понякога трябва да се ущипе, за да спре да се смее.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама