Започва реконструкцията на жп гара Искър

08:00, 25 юли 19 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ започва реконструкцията на жп гара Искър. Главната цел на проекта е повишаване комфорта и сигурността на пътниците чрез изграждане на модерен гаров комплекс. Първата копка ще бъде в 11.00 часа на жп гара Искър.

Гара Искър е проектирана, изградена и въведена в експлоатация през периода 1950 - 1955 г. Проектът за реконструкция и модернизация обхваща приемното здание на жп гара Искър, което е със застроена площ от 950 кв.м, доставка и монтажа на асансьор за лица с намалена подвижност, както и вертикална планировка (ландшафтно оформление) на пространството около приемното здание.

Гаровият комплекс е разположен по протежението на жп линия Калотина-София-Пловдив-Бургас/Свиленград, която е част от основната  мрежа на територията на България.

Реконструкцията се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. Стойността на проекта е 7,4 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама