Ето от какво най-често боледуват децата в яслите в София

15:03, 22 юли 19 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В средата на юни месец са прегледани 1255 деца от 24 ясли в София. Това са абсолютно безплатни, високоспециализирани прегледи, каза председателят на Софийската лекарска колегия д-р Асен Меджидиев на пресконференция, на която бяха представени резултатите от съвместната инициатива на Столичната община и Българския лекарски съюз за профилактични прегледи на деца от самостоятелните детски ясли.

Беше проведен разговор с ръководителите на детските ясли, бяхме получили информирано съгласие с родителите на всяко едно дете, уточни той.

Д-р Меджидиев съобщи, че са извършени прегледи от специалист по уши, нос, гърло, ортопед, кардиолог и педиатър.

Впечатлени сме от доброто състояние на децата в яслите. Не сме открили тежка патология или заболявания, които да правят силно впечатление, заяви председателят на Софийската лекарска колегия.

Общото състояние на децата се оценява като добро. Най-честите заболявания са катарите на горните дихателни пътища, отбеляза д-р Меджидиев.

Прегледите ще продължат и в детските градини, добави той.

Децата в София в процентно съотношение имат доста по-ниска заболяемост от повечето градове в страната, стана ясно още думите на д-р Асен Меджидиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама