Росен Желязков: Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за хората

15:10, 22 юли 19 25 1089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за хората. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на първия разговор през 5G мобилна мрежа у нас.

Министър Желязков подчерта, че технологията от пето поколение ще бъде този ускорител, който наистина ще промени нашите общества, съобщиха от транспортното министерство. По думите му държавата трябва са разпредели радиочестотния спектър, да осигури насърчения, свързани с редукция на тарифите, за да може цената да не бъде понесена от крайния потребител, както и да намали административната тежест. Той отбеляза, че разгръщането на новата мрежа за 5G е свързано с изключително голяма инвестиционна, териториално-устройствена и административна работа.

„Имаме изключително ползотворен диалог с телеком операторите, за което благодаря – не само за демонстрациите, а за смелостта да инвестират заедно с големите европейски телекоми в този момент, в това начинание и в това приключение“, добави той.

В рамките на събитието днес, бе извършен медицински преглед от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама