Антимафиоти влязоха във фирмата, в която работи Кристиян Бойков (ОБНОВЕНА)

16:12, 23 юли 19 / Крими 25 606 Topnovini
1
2
3

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков.

„Не можем да считаме, че само със задържане ще решим проблема. С помощта на ГДБОП ще успеем да съберем доказателства”, така Сотир Цацаров коментира акцията. ''Този младеж не е сам'', заяви още главният прокурор.

Прокуратурата: Кристиян Бойков е хакнал НАП

Цацаров поясни, че претърсването на фирмата на компютърния специалист Кристиян Бойков е със съдебно разрешение.

"Първоначалното убеждение бе, че той е самотен играч, тръгнал срещу системата. Че просто е искал да докаже дали е ефективна, но сега вече не сме сигурни в това", заяви Цацаров.

По думите му една част от данните са търсели политическия резултат, а друга част са били хакнати с търговска цел.

"Проблемът не е в това, че е било търсено моето ЕГН - проблемът е изтеглянето на цялата база данни, целите, за които тя е реализирана. Аз лично не мога да кажа, че е станала кой знае каква трагедия с моето ЕГН, то е известно, най-много да се появи поредната статия", каза още Цацаров.

Емил Радев: Хакването на базата данни на НАП е политическа поръчка

От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите.

В същото време, по-рано днес от държавното обвинение обявиха, че в един от иззетите от Бойков компютри е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани