Марк Еспър е новият министър на отбраната на САЩ

20:25, 23 юли 19 / Свят 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенатът на САЩ утвърди днес с голямо мнозинство 55-годишния Марк Еспър за министър на отбраната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тръмп назначи изпълняващ длъжността министър на отбраната

Еспър беше утвърден за министър седем месеца след оставката на Джим Матис, който имаше разногласия с президента Доналд Тръмп.

Еспър беше номиниран за министър на отбраната от президента Тръмп, след като изпълняващият длъжността Патрик Шанахан заяви миналия месец, че не иска да заема поста по семейни причини, отбелязва Франс прес.

Еспер има значителен опит в Близкия изток. Той воюва в Ирак по време на Войната в Персийския залив през 1991 г. и е част от прочутата 101-а въздушна дивизия на американската армия, известна като "Крещящите орли".

Също така е близо до държавния секретар Майк Помпео, с когото учи в престижната военна академия "Уест Пойнт". И двамата завършват през 1986 година.

На политическия фронт той служи като съветник на няколко депутати на Капитолийския хълм, включително сенаторът от републиканците Чък Хейгъл, който по-късно стана министър на отбраната при президента на демократите Барак Обама.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама