Адвокатът на Кристиян Бойков: Ако нещо е изтеглено от компютъра му, то може и да бъде вкарано в него

08:44, 24 юли 19 25 1537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура поема случая с изтеклите данни от системата на НАП. Очаква се изменение на обвинението, съобщи адвокатът на Кристиян Бойков Георги Стефанов.

Акцията на ГДБОП, която се проведе във вторник във фирмата, в която работи Кристиян Бойков, продължи до 23:00 ч. Късно снощи беше задържан и търговският директор на „Тад Груп” - Георги Янков. Очаква се той да бъде разпитан днес. Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение, или ще бъде освободен.

Институциите твърдят, че Бойков не е действал сам. Той е търсил информация за премиера, за главния прокурор, за депутата Делян Пеевски, както и за евродепутата Емил Радев.

 

Прокуратурата: Кристиян Бойков е хакнал НАП

По думите на адвокат Стефанов са иззети абсолютно всички компютри и на практика фирмата е спряла да функционира. „Значително са се пресилили. В момента обаче нямам конкретна информация. След като се запозная с новите обвинения, ще мога да коментирам повече”, обясни Георги Стефанов пред bTV.

По думите му причината за задържането на Георги Янков към момента остава неясна. Адвокатът се съмнява отново да се стигне до задържането на Кристиян Бойков.

„Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки дори в социалните мрежи, не се укрива”, обясни Стефанов пред Нова телевизия по повод твърдението, че Иван Тодоров е избягал зад граница.

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Стефанов допълни, че вероятно компютърът на Бойков все още не отключен. „От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет", поясни Георги Стефанов.

Той допълни, че цялата история е удар от конкуренцията по дружеството. „Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците”, каза още Георги Стефанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама