Джин-тоникът – полезната напитка за лятото

18:40, 24 юли 19 25 1649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джинът е полезен за здравето и ускорява изгарянето на калории. Това доказаха литовски учени.

Основната съставка на джина е плодът хвойна, поради което той има полезни свойства. Само час след изпиване на коктейл джин-тоник, тялото започва да изгаря калориите благодарение на ускорения метаболизъм.

Плодовете от хвойна са богати на антиоксиданти и действат като естествен диуретик. В една чаша джин има само 67 калории, изгаряни бързо след стимулиране от него на метаболизма.

Той е сред универсалните средства, използвани срещу подуване на стомаха. Намалява също така възпалението на артериите. Най-интересното обаче е, че тази напитка ускорява метаболизма до 17%. Плодовете от хвойна са известни и като естествено средство срещу инфекции, кашлица, запек и бъбречни проблеми. Антиоксидантите в нея също помагат за запълване на бръчките. Някои твърдят, че джинът може да помогне в борбата срещу рака.

За да не загубите полезните му свойства обаче, не трябва да го смесвате с тоник, съдържащ много хинин или захари. Най-добре е да пиете джина, разреден с диетична напитка, а за да получите уникален аромат и още по-полезни свойства, добавете към коктейла розмарин, босилек или парченце краставица.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама