Бившият крал на Малайзия се развел с бивша мис Москва, тя не знае

17:20, 24 юли 19 / Свят 25 1597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият крал на Малайзия се е разведе с бивша руска кралица за красотата само няколко месеца след появата на новината за тяхната сватба, каза адвокатът му.

Бившата мис Москва обаче казва, че все още е женена за султан Мохамед V и продължава да публикува снимки на двойката в социалните медии.

Султанът се оттегли като монарх от Малайзия през януари след само две години на трона, когато миналата година се появиха съобщения за брака, докато той официално беше на лечение.

Абдикацията му беше първата от монарх в историята на страната с мюсюлманско мнозинство.

Султанът "безвъзвратно се разведе с г-жа Риана Оксана Горбатенко на 22 юни 2019 г., казвайки три пъти „талак“ в съответствие със законите на шариата", се казва в изявление на сингапурския адвокат Кох Тиен Хуа.

Три пъти повтарянето на думата "талак" е практиката, по която мюсюлманинът прекъсва брака си, като казва три пъти "талак" ("вие сте разведен") на арабски.

Ислямският съд в североизточния малайзийски щат Келантан, където Мохамед все още е султан, е издал сертификат за развод, каза по-рано тази седмица адвокатът.

Но бившата кралица на красотата отрече да знае за раздялата, като каза пред новинарския портал Малайзиакини: "Никога не съм чувала изявления за развод, направени директно към мен".

Тя продължи да публикува снимки в Инстаграм със султана и сина, който роди през май.

Адвокатът Кох каза на сингапурския в. „Стрейтс таймс“, че все още няма обективни доказателства за биологичния баща на детето.

След абдикацията на Мохамед, султан Абдула Султан Ахмад Шах - запален спортист, който държи поредица от позиции в спортните органи - бе избран за нов крал на Малайзия по време на специална среща на ислямското кралско семейство в страната.

Малайзия е конституционна монархия с уникално споразумение, където националният трон се сменя на всеки пет години между ислямските кралски владетели на деветте щата в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама