Андрей Райчев: САЩ ни изнасилиха да подпишем за F-16

08:29, 25 юли 19 / Политика 25 1116 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не виждам голяма разлика между позициите на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Румен Радев. САЩ ни изнасилиха да подпишем за тази сделка и ние ще го подпишем. САЩ са номер 1 и те се грижат за нашата национална сигурност. Европа няма армия и за нейната защита се грижи САЩ. Няма как да не подпишем. Българските политици се опитаха да запазят достойнство и мисля, че се справиха. Какво да каже Радев - излизаме от НАТО? Единственият начин да запази достойнството си беше да наложи вето.

Ген. Константин Попов: САЩ имаха изискване парите за F-16 да се платят накуп

Това каза в сутрешния блок на bTV социологът Андрей Райчев по темата за сделката за F-16 и наложеното президентско вето. Заедно с него гост беше и проф. Антоанета Христова. "За мен това е доста странен начин за запазване на достойнство. Ние трябва ясно и веднъж завинаги да направим своя избор. България е член на НАТО от 2004 година. Трябва много да внимаваме, защото с всичко, което излиза в общественото пространство за тази сделка, застрашава националната ни сигурност", каза от своя страна тя.

Президентът наложи вето върху сделката за изтребителите

"При Обединени патриоти е ясно, че вече няма коалиция. ВМРО показаха, че и сами могат да влязат в парламента. Другите две партии събраха по-малко гласове от кметицата на "Младост". Всичко ще стане ясно след местните избори. Трябва да видим кои ще са кметове на София, Пловдив и тогава ще говорим дали може да се запази голямата коалиция. От години е видно, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно по важните теми. Това се случи сега за субсидиите, машинното гласуване, F-16", коментира Райчев последните политически теми и скандали.

Волен Сидеров: Колегите от ВМРО и НФСБ напуснаха Коалиционния съвет, защото се уплашиха от камерите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама