“Майкрософт” инвестира 1 млрд. долара в проект на Илън Мъск за изкуствен интелект

09:59, 25 юли 19 / Любопитно 25 966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Технологичният гигант “Майкрософт” инвестира колосалните 1 млрд. долара в проект на Илън Мъск, който цели да репликира човешкия мозък като изкуствен интелект, предадоха световните технологични медии, цитирани от bTV.

Целта на компанията OpenAI на Мъск е да разработи първият AGI или artificial general intelligence – общ изкуствен интелект.

Разликата между него и тези ИИ, които вече съществуват, е че този на Мъск ще може да научи и развие множество способности и конгнитивни функции, вместо само един тип. Основната цел на OpenAI е да пресъздаде човешкият мозък и всичките му особености и капацитет в синтетичен вариант.

Компания на Илон Мъск ще тества интерфейс, свързващ мозъка с компютри

“Създаването на AGI ще бъде най-важното технологично развитие в историята ни. Потенциалът му е безкраен и ще използваме парите, за да го разработим”, коментира директорът на компанията Сам Алтман.

“Майкрософт” и OpenAI ще си партнират в създаването на технологията на този тип суперкомпютри, които ще използват новия изкуствен интелект.

Илън Мъск изтрил профила си в Twitter

До момента екипът на Мъск е постигнал огромни успехи, като разработеният от тях ИИ е успял да победи най-добрите играчи на “Дота 2” в света – една от най-трудните стратегически компютърни игри.

Макар и да е част от създателите на OpenAI, Илън Мъск неведнъж е предупреждавал за опасностите, които идват с изкуствения интелект, и как неговото разработване е по-опасно и от ядрени оръжия.

Илън Мъск написа рап песен за убита горила

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама