Парламентът създаде временна комисия за атаката срещу НАП

11:24, 25 юли 19 / Политика 25 919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът създаде временна комисия за атаката срещу НАП. Проекторешението беше внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и група народни представители. Срокът на действие на комисията е до три месеца, съобщи Агенция "Фокус". 

НАП отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с изтичането на данни

Комисията ще трябва да проучи всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронните бази данни на НАП. Според Изпълнителната комисия на партията станалата публично достъпна лична и данъчно-осигурителна информация за милиони българи е изключително чувствителна тема и формирането на временна комисия в българското Народно събрание би допринесло за изясняването на всички факти около кибератаката.

НАП се обажда на 189 души с пълни данни в хакнатите бази

За председател на комисията бе избран народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов. За заместник-председател проф. Румен Гечев от БСП. Членове на комисията ще бъдат Маноил Манев и Александър Иванов от ГЕРБ, Явор Божанков и Иван Иванов от БСП, Емил Димитров, Валентин Касабов, Маргарита Николова от "Обединени патриоти", Ахмед Ахмедов, Сергей Кючуков, Халил Летифов от ДПС и Кръстина Таскова, Дора Христова и Боряна Георгиева от ДПС.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама