Колко точно е стойността на семейство Обама, имотите и бизнесът им след Белия дом

20:00, 25 юли 19 / Любопитно 25 1653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В случай, че не знаете, семейство Обама са богати! Не, нямаме предвид, че притежават няколко милиона, спечелени от мандата си в Белия дом. Те са богати със своите интелигентни ходове и много харизматичност. Обама всъщност е бранд за милиарди долари.

След напускането на Белия дом през 2017 г. богатството на Обама не спира да расте, всичко което са постигнали след края на мандата, се разраства все повече. Те са сключили сделки с големи марки и могат да изкарат 6-цифрени суми, само със събуждането си.

И все пак всичко има своята цена. Да живееш на широко, не е никак лесно. Обама добре премислят своите инвестиции. Семейството от Чикаго, може да са започнали доста скромно, но това им помага да се вглеждат в детайлите сега, когато вече имат възможности. Почакайте само да разберете, колко струва ваканцията на семейството. Затегнете коланите и се настанете удобно, защото ще разберете, каква цена плащат те.

Някога Барак Обама бил просто един трудолюбив гражданин, който се справял наведнъж с две работи. През 2004 г. той печели 80,287$ годишно, като щатски сенатор на Илинойс и 32,144$, като преподавател в Юридическия факултет на университета в Чикаго, съобщава MSN.

Очевидно семейството се справя добре, още преди да влязат в Белия дом. Кариерите на Барак и Мишел били в разцвета си и дъщерите Мария и Саша получавали частно образование. Всъщност семейството било част от клуба на богаташите. Според данъчната декларация на Обама за 2006 г., Барак печелил 157,082$, като американски сенатор.

Като президент на Съединените щати Барак Обама печели заплата от 400 000$ годишно, плюс пари за развлечения, пътни разходи, лимузина, самолет или хеликоптер. Не е лошо, не мислите ли? А дали знаете, че всички президенти след своя мандат, получават пенсия до живот плюс някои други предимства? Това се нарича „Закон за отминалите президенти“ и според „The Washington Times“, Обама печели 207 800$ годишно, плюс медицинска помощ, персонал и защита на тайните служби. Според „Houston Chronicle“, бюджетът за финансовата 2018г. включва офис пространство на стойност 536 000$. 

Барак Обама е изключително влиятелен и както знаете, заплащането е добре до толкова, че да запази това дълго време. Докато моделите и инфуенсърите печелят хиляди за своите публикации в социалните мрежи със съмнителна стойност, други известни личности си позволяват да претендират за повече от 6-цифрена сума за едночасовата си реч, но ако са били президент на САЩ. Замислете се, ако поискате Обама да изнесе реч на Ваше събитие! Бъдете готови да платите сума от 400 000$ за тази привилегия. „The New York Post“ го наричат „Новата дебела котка на Уолстрийт“. Някои твърдят, че президентът ще продължава да бъде верен на своите ценности и визия.

Мишел Обама също печели доста пари, благодарение на гъвкавия ум, който притежава. През 2017 г. Първата дама е печелила до 200 000$ на изнесена реч, но след издаването на своята книга „Becoming“, Мишел прави турне на книгата и според „The Washington Post“, продажбите на билетите, варирали от 30$ до 3000$ (за предните редове).

След като се разгледат всичките тези неща, започваме да си мислим, че всичко до което се докоснат Обама, се превръща в злато. Според доклад на „Forbes”, Барак е спечелил 8,8 млн от своя бестселър „Audacity of hope“ и детската книга „Thee I sing: A letter to my Daughters“ и още 8 млн. от „Dreams from my father“.

И на показ се появява и Мишел, която блести, като диамант на арената. Според „NBC“, “Becoming” се превърна в една от най-продаваните автобиографии в историята, а Мишел е получила аванс от над 60 млн. долара. Изглежда, че в литературния свят на семейство Обама, те могат да се конкурират по приходи, единствено помежду си.

Говори се, че семейството са подписали договор с „Netflix“ и подготвят сценарий за някакви документални филми.

Когато решите да ставате големи богаташи, като семейство Обама, трябва да избирате разумно своите съседи! Ако Мишел реши да вземе чаша захар за известния си ябълков сладкиш, тя може да го направи, като помоли един от най-богатите хора в съвременната история. Когато семейството решили да останат във Вашингтон, след напускането на Белия дом, те закупили имение с 8 спални за 8,1 млн. долара. Това е вторият най-скъп дом в района, след основателя на Amazon - Джеф Безос, техния съсед.

Прочетете още подробности за живота на двамата Обама тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама