Боксьорът Дилиан Уайт е дал положителна допинг проба преди мача си с Ривас

13:20, 25 юли 19 / Спорт 25 1184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Претендентът за световната титла на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дилиан Уайт е дал положителна допинг проба няколко дни преди победата си над Оскар Ривас в лондонската зала О2 в неделя.

Британецът записа труден успех по точки над своя опонент, за да стане официален претендент за пояса на Дионтей Уайлдър. Потенциалният сблъсък между двамата обаче е под голям въпрос, след като в медиите се появиха информации, че Уайт е дал положителна проба за поне една забранена субстанция при проверка от Антидопинговата агенция на Великобритания.

Според boxingscene.com резултатът от пробата е станал ясен дни преди двубоя с Ривас, но въпреки това Британския боксов съвет е дал зелена светлина мачът да се проведе, съобщава БГНЕС.

Уайт вече изтърпя едно двегодишно наказание за допинг през 2012-та година, като второ такова може да го извади от бокса до живот.

Според правилата британската Антидопингова агенция даден спортист е невинен и може да се състезава, докато не приключи целият процес на отваряне на двете проби и последващо разследване. За момента Б пробата на Уайт все още не е отворена.

Промоутърът на Уайт Еди Хрън заяви, че и двамата боксьори са минали допинг тестове преди мача и Британския боксов съвет е разрешил срещата да се проведе. Това обаче не изключва възможността Уайт да е дал положителна проба.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама