Кристиян Бойков и шефовете му с обвинения за хакерската атака срещу НАП

13:25, 25 юли 19 25 1178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура обвини трима за хакерската атака срещу НАП, съобщиха от институцията.

Освен Кристиян Бойков, обвинени са и изпълнителният и търговският директор на фирмата, за която той е работил. Те са обвинени за това, че са действали като подбудители на Бойков.

Търговският директор на „Тад Груп“ ЕООД е обвинен за това, че умишлено е склонил Кристиян Бойков да извърши престъпление с цел да създаде смут и страх в населението. Взета му е мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 20 000 лв.

Парламентът създаде временна комисия за атаката срещу НАП

Същото обвинение като подбудител е повдигнато на собственика на фирмата. До настоящия момент той не е открит на известните му адреси, поради което е обявен за общодържавно издирване и ще бъде издадена Европейска заповед за ареста му.

На Кристиян Бойков е повдигнато ново обвинение като извършител на престъплението в съучастие с Г. Я. и И. Т. като подбудители, за което му е взета парична гаранция от 20 000 лева.

НАП отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с изтичането на данни

Събраните доказателства сочат, че базата данни на НАП не е единствената, незаконно атакувана от тримата обвинени.

До момента са събрани доказателства за нерегламентирано копиране на информация от сървъри на застрахователна компания, фирма, предоставяща интернет услуги и други.

Продължават действията по събиране на доказателства, което може да доведе до ангажиране на отговорността и на други лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама