Министър Кралев награди медалистите от Европейското отборно първенство по шахмат

14:29, 25 юли 19 / Спорт 25 916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското отборно първенство по класически шахмат за младежи и девойки, което се проведе в Пардубице, Чехия.

България участва на шампионата с 3 състава – два при девойките до 18 години и един при момичетата до 12 години, съобщи БГНЕС.

Европейска титла за нашата страна спечели отборът до 18, състезаващ се под името на Плевен. Една от най-големите ни надежди в шахмата WGM Нургюл Салимова, FM Габриела Антова и WCM Надя Тончева записаха 6 победи и едно реми в седемте си партии и заслужено достигнаха до първото място.

Стартира световното първенство по шахмат за затворници

Другият български отбор, участващ под името на Плевен, също се върна с отличие от Чехия. В групата на момичетата до 12 г. WCM Диляна Иванова и AFM Петя Караиванова спечелиха бронзовите медали.

Почетни плакети от министър Кралев получиха и състезателите от втория ни отбор във възрастова група до 18 години, който се състезава под името на София. WFM Виктория Радева и FM Белослава Кръстева останаха на крачка от отличията и завършиха на четвъртото място.

Министър Кралев поздрави състезателките за страхотното представяне на шампионата в Пардубице и им пожела още много медали от престижни турнири.

Младите шахматистки споделиха на спортния министър впечатленията си от Европейския шампионат и го запознаха с предстоящите състезания, на които ще мерят сили с най-добрите в техните възрастови групи.

Състезателите бяха придружавани от народния представител от БСП Васил Антонов, техните треньори и родители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама