Демонстранти окупираха Международното летище в Хонконг

13:00, 26 юли 19 / Свят 25 938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици протестиращи в Хонконг, включително летателен персонал, окупираха залата за пристигащи пътници на международното летище в мегаполиса. Причината – опит да се „образоват“ пристигащите пътници за исканията на демонстрантите, които продължават с недоволството срещу спорния закон за екстрадицията и се подготвят за нов уикенд на протести, съобщава АФП.

Огромната зала на аерогарата обикновено е изпълнена с радостни посрещачи, очакващи близки и приятели, които кацат на едно от най-натоварените летища в света. Но сега пристигащите бяха „поздравени“ от море от облечени в черни тениски активисти, скандиращи антиправителствени лозунги, развяващи плакати и раздаващи листовки.

Демонстрацията е поредният опит за натиск върху подкрепяните от Китай лидери на Хонконг, след седем седмици на относително мирни демонстрации. Активистите искат пълната отмяна на спорния закон за екстрадицията, а не само неговото отлагане. Опасенията са, че по този начин Пекин ще може да преследва опонентите си и то със съдействието на властите в автономния регион. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама