Социалистите се събраха на Бузлуджа

12:00, 27 юли 19 / Политика 25 1657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В местността Историческа поляна под връх Бузлуджа се провежда традиционният събор на БСП. 

Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

"Народе - изправете се и ГЕРБ ще паднат", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа, цитирана от Агенция "Фокус".

"Днес ни събират тези две думи - тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика оттогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас", подчерта Нинова.

Тя посочи, че днес политическият опонент е ГЕРБ. "Нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки, беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подаден ръка, да му дадем вяра, да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем: "Народе, изправете се и те ще паднат", каза Нинова.

Съборът продължава с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, както и с младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама