Румен Петков: Ръководителката на НАП трябваше да бъде уволнена на часа

12:05, 28 юли 19 / Политика 25 1095 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководителката на НАП трябваше да бъде уволнена на часа. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков относно теча на данни в НАП в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа.

Петков уточни, че в България има много и достатъчно подготвени специалисти за справяне с хакерската атака и коментира това защо не се появява ръководителката на Агенцията. „Според мен не трябва и да я виждаме. Стремежът да възприемаме такъв тип течове като даденост – казвам на обикновения българин „Нямаш държава“ и това трябва да се разбере и от премиера, и от Народното събрание“, категоричен е той.

НАП вече се е свързала с почти всички българи, при които има критично изтичане на данни

 Румен Петков изрази съгласие с твърдението, че случилото се има за цел да разклати държавата. „Всичко, което става в една държава и което е против обществения интерес, има цел да клати държавата. А африканската чума какво е? Това направо би трябвало да е съсипало вече правителството“, каза той, като добави, че заразата с африканска чума също е тип скандал за разклащане на държавата и подобни обяснения не могат да създадат усещане за държавност.

„По-скоро липсата на държавност се затвърждава от отсъствието на адекватна реакция от страна на институциите“, добави Петков. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама