Красимир Каракачанов: Съобразяваме се с мнението на Македония за Камчев

13:01, 28 юли 19 / Политика 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с интервю за македонската телевизия „Канал 5“, което беше дадено по-рано тази седмица и от което стана ясно, че Орце Камчев няма да бъде български почетен консул, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов направи уточнение:

България няма да номинира олигарха Камчев за почетен консул

„Миналата година Камчев беше номиниран за български почетен консул с аргумента, че това е човек, който е икономически много състоятелен, има своя авторитет в Македония. Но, когато македонското правителство не подкрепи тази идея, както виждате България не е поставяла този въпрос, защото става дума за гражданин на Република Македония. Иначе България го номинира, но когато Македония каза, че не е приемлив, няма проблем, съобразяваме се с вашето мнение“.

Каракачанов посочи още, че българските власти внимателно следят аферата „Рекет“, но отхвърли всички спекулации за обвързаност на България със случая.

„Такова нещо няма. Казвам го най-отговорно, не искам да влизам в подробности. България не участва в този вътрешнополитически проблем на Македония. Не знам къде се намира в момента г-н Камчев. Но определено този скандал създава шум в Македония“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама