Ангел Джамбазки: Изключването на Атака от „Обединени патриоти“ е основателно

09:54, 29 юли 19 / Политика 25 996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира в сутрешния блок на БНТ, че изключването на Атака от коалицията "Обединени патриоти" е основателно, защото в последните месеци те са "саботирали общите усилия".

„Атака“: Решението за изключването е неправомерно

„Бившият председател на групата е участвал в 3% от гласуванията, което е меко казано безобразно и безотговорно", заяви евродепутатът.

Джамбазки не смята, че голямата коалиция е застрашена.

Даниела Дариткова: Няма данни за преформатиране на управляващото мнозинство

"Резултатите от европейските избори показват, че ако сега има предсрочни парламентарни избори партия Атака не виждам как би реализирала мандати, така че техният политически интерес е да продължават да подкрепят управлението на държавата", посочи евродепутатът.

Окончателно: Сидеров, Чуколов и Шопов са изключени от „Обединени патриоти“ (ОБНОВЕНА)

Той определи хакерската атака срещу НАП като "тревожна".

"Миналата година се срина Търговският регистър. Непрекъснато някакви системи, свързани с електронното управление, което продължава да бъде мит в държавата ни, биват пробивани, преодолявани по начин, по който защитават правата и законните интереси на българските граждани”, коментира Ангел Джамбазки.

Според него трябва да има наказани - не само институцията, но и физически лица, които носят отговорност.

Росен Бъчваров: След месеци ще е ясно какви данни са разкрити при хакването на НАП

Делегацията на ВМРО в Европейския парламент е организирала среща за пакета "Мобилност" в групата на реформаторите и реформистите заедно с министрите на транспорта на заинтересованите държави.

"Позицията на нашата група, на европейските консерватори, е най-ясна и най-твърда по този въпрос - ние сме твърдо против протекционизма на Германия и на Франция”, категоричен бе Джамбазки.

По думите му Урсула фон дер Лайен е обещала "всичко на всички", включително "несъвместими неща". Той определи разпределението на високите постове в европейските институции като безпринципно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама