Шефът на НАП след хакерската атака: Тежко решение бе да не си прекратя отпуска

10:22, 29 юли 19 25 1298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план. Това каза ексклузивно изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, съобщава bTV.

След безпрецедентната кибератака срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск и не го прекрати.

Росен Бъчваров: След месеци ще е ясно какви данни са разкрити при хакването на НАП

„Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията”, поясни Димитрова.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент.

„Според мен най-отговорното и тежкото решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин”, каза още шефът на НАП.

Румен Петков: Ръководителката на НАП трябваше да бъде уволнена на часа

Тя поясни, че са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за наредбата на касовите апарати.

Димитрова уточни, че й предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама