Мексико короняса ''Мис транссексуална красавица 2019''

17:40, 29 юли 19 / Любопитно 25 1241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Мексико сити се състоя конкурс "Мис транссексуална красавица". Участничките се представиха по червени бански костюми, носиха вечерни тоалети с дълбоки деколтета и отговориха на въпроси за климатичните промени и човешките права.

След 4-часова надпревара и протести на загубилите я участнички, брюнетка от западния щат Колима беше обявена за "Мис транссексуална красавица" на Мексико за 2019 г. Ивана Касарес се усмихна, когато спечели титлата, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това беше второто издание на конкурса, започнал като част от усилията транссексуалните жени да бъдат приети в мексиканското общество. Мексико е сред най-опасните за транссексуалните хора страни в света - 261 транссексуални жени са били убити между 2013 г. и 2018 г., сочат данни на местна организация за защита на правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните.

В рамките на конкурса "Мис Колима" носеше вдъхновен от туземното население костюм с леопардови принтове и пера, а заелата второто място "Мис Долна Калифорния" - костюм с изображения на чепки грозде, повлиян от лозята в щата. На трето място остана "Мис Мексико сити".

"Искаме да изпратим послание до обществото да се отнася с уважение към транссексуалните момичета", заяви 27-годишната Касарес. След като спечели конкурса, тя вижда себе си като посланичка на общността на транссексуалните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама