„България Ер“ ще компенсира закъснелите над 3 часа полети

14:49, 29 юли 19 / Общество 25 285 Topnovini
1

От националния превозвач „България Ер заявиха, че закъсненията, които са се получили през изминалата нощ на летище София“, са „поради натрупване на закъснения през уикенда“, съобщи БНТ.

От авиокомпанията уточняват, че техни самолети са останали в Цюрих, Прага, Лондон и Барселона поради независещи от тях обстоятелства. Причината за това са метерологични условия и натоварен въздушен трафик над различни ключови летища в Западна и Централна Европа.

Стотици блокирани на летище "София" заради закъснения на полети

От  „България Ер“ уточняват, че в напрегнат сезон като летния, когато полетните разписания на всяка една авиокомпания, а и на всяко едно летище са изключително натоварени, това резултира в натрупване на закъснения по обратните полети към София, както и към следващите линии, които самолетът трябва да изпълни.

Националният превозвач не очаква големи закъснения на полети в следващите дни.

Проверяват въздушните превозвачи от и до България заради закъснения на полети

От авиокомпанията се извиняват на пасажерите за създаденото неудобство и припомнят, че всеки, чийто полет е закъснял с над 3 часа, може да подаде жалба за компенсация.

Вчера 6 полета на националния авиопревозвач закъсняха, което остави стотици пътници блокирани на летище „София“, съобщи БНР. Това са полетите до Бейрут, Одеса, Брюксел, Париж, Рим и Берлин. Закъснението е между 1 и 3 часа.

Само два от полетите са закъснели с над 3 часа.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 79 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.