„България Ер“ ще компенсира закъснелите над 3 часа полети

14:49, 29 юли 19 25 1057 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От националния превозвач „България Ер заявиха, че закъсненията, които са се получили през изминалата нощ на летище София“, са „поради натрупване на закъснения през уикенда“, съобщи БНТ.

От авиокомпанията уточняват, че техни самолети са останали в Цюрих, Прага, Лондон и Барселона поради независещи от тях обстоятелства. Причината за това са метерологични условия и натоварен въздушен трафик над различни ключови летища в Западна и Централна Европа.

Стотици блокирани на летище "София" заради закъснения на полети

От  „България Ер“ уточняват, че в напрегнат сезон като летния, когато полетните разписания на всяка една авиокомпания, а и на всяко едно летище са изключително натоварени, това резултира в натрупване на закъснения по обратните полети към София, както и към следващите линии, които самолетът трябва да изпълни.

Националният превозвач не очаква големи закъснения на полети в следващите дни.

Проверяват въздушните превозвачи от и до България заради закъснения на полети

От авиокомпанията се извиняват на пасажерите за създаденото неудобство и припомнят, че всеки, чийто полет е закъснял с над 3 часа, може да подаде жалба за компенсация.

Вчера 6 полета на националния авиопревозвач закъсняха, което остави стотици пътници блокирани на летище „София“, съобщи БНР. Това са полетите до Бейрут, Одеса, Брюксел, Париж, Рим и Берлин. Закъснението е между 1 и 3 часа.

Само два от полетите са закъснели с над 3 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама