Премиерът Бойко Борисов: Кипър е важен търговско-икономически партньор на България

10:41, 30 юли 19 / Икономика 25 364 Topnovini
СНИМКА: Министерски съвет
1
СНИМКА: Министерски съвет
2

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с председателя на Камарата на представителите на Кипър. По време на разговора им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските отношения, които се развиват стабилно, в дух на приятелство и сътрудничество от установяването им досега.

Според министър-председателя Борисов политическият диалог между България и Кипър е изключително полезен, защото мотивира активната работа във всички сфери от взаимен интерес. Българският премиер изрази надежда, че занапред ще се разшири още повече спектърът на посещения на ресорни министри между двете държави.

Борисов изтъкна потенциала на подписаните през последните години двустранни споразумения в областта на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.

Република Кипър е важен търговско-икономически партньор на България“, отбеляза още премиерът Борисов и обърна внимание, че през последните години има стабилен ръст на двустранния стокообмен. По думите му трябва да се търсят възможности за увеличаване на търговския обмен, включително чрез съвместно излизане на трети пазари.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи още, че членството в Европейския съюз е също много солидна база за развитието на партньорството между България и Кипър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани