Столична библиотека излиза на открито през август

19:00, 30 юли 19 / Култура 25 1453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пез август Столичната библиотека за пети пореден път ще излезе на открито чрез летни читални в парковете на София. Събитията са част от кампанията "Зелените пътеки към библиотеката" за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики, съобщават от библиотеката.

Читателите ще могат да се възползват от мобилната библиотека "Библиобус", която разполага с повече от 1500 заглавия. А тези, които желаят да си вземат книги за вкъщи, ще се сдобият с безплатна читателска карта на библиотеката. По този начин от началото на кампанията 4 хил. души са станали читатели на библиотеката.

Посетителите могат да се възползват от арт ателиета, срещи с български писатели, поети и музиканти и занимания за най-малките. Инициативата "Споделени книги – Вземи, прочети, върни" предлага на столичаните да вземат нова книга и да оставят вече прочетена в специално обособени места в парковете. Миналата година през споделените читални са преминали над 1000 заглавия.

В "Зелените пътеки към библиотеката" се включват поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски и музикантите Карел Маринович и певицата и поетеса Боряна Богданова.

Събитията са от 10.00 до 16.00 часа на:

3 август в Южния парк и Градската градина
10 август в парка "Заимов"
17 август в парка "Света Троица" и парка "Дружба 1"
24 август в Борисовата градина и парка "Младост 3"
25 август на Хижа "Алеко" (ПП "Витоша")
31 август в парка "Гео Милев"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама