АБВ подкрепя отстранения кмет на Червен бряг Данаил Вълов за местния вот

12:59, 30 юли 19 / Политика 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първоначалната позиция на ПП АБВ за Червен бряг е да подкрепим досегашния кмет инж. Данаил Вълов на местните избори. Това каза по време на пресконференция в Плевен председателят на партията Румен Петков, цитиран от „Фокус“.

„Прокуратурата там проведе действия, които окачествихме като формено безобразие. Досега няма никакво движение по прокурорската преписка. Водим активни разговори с инж. Вълов и е въпрос на време да ги приключим и да оформим окончателната позиция“, заяви Румен Петков.

Кметът на Червен бряг: Не съм лобирал при обществените поръчки

Той изрази надежда, че прокуратурата ще преустанови необоснования натиск.

„Трябва да се направят ясни разграничения. Да се търси сметка за прекратена обществена поръчка, по която даже няма подадена жалба, какъвто е случаят в Червен бряг, не ми се струва сериозно и убедително. Да подкрепим инж. Вълов е силно решение и се надявам да направим една прилична, почтена кампания, без външна интервенция“, подчерта Румен Петков.

На 27 март съдът отстрани от длъжност Данаил Вълов.

Отстраниха от длъжност кмета на Червен бряг

Той е обвинен за това, че през 2017 г. като публичен възложител по Закона за обществените поръчки е нарушил служебните си задължения и без да са били налице основания в закона. Тогава Вълов е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и град Койнаре. Така той е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Разследването срещу мен е заради политически интереси за управление на проектите в общината, които са за над 42 млн. лв.“, заяви през април Вълев. Той бе категоричен, че не е лобирал за обществени поръчки и посочи,че след приключването на всички дела ще си търси правата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама