Софийската окръжна прокуратура застана зад Гешев

14:27, 30 юли 19 25 1159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската окръжна прокуратура подкрепи номинираният за нов главен прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев остава единствен кандидат за главен прокурор

Вчера Гешев остана единственият кандидат за поста, след като на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет правосъдният министър отказа да се меси в независимана съдебна власт като предложи политическа номинация за поста на обвинител номер едно.

Гешев: Не бягам нито от отговорност, нито от доверие

В становището си магистратите от софийската окръжна прокуратура се присъединяват към колегите си от десетки други колегии в страната, включително Апелативната специализирана прокуратура, както и към Камарата на следователите, универскитетски юридически колегии и куп магистрати, изразили подкрепа за Гешев и завяват:

„С настоящото становище изразяваме нашата подкрепа за номинацията направена от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за г-н Иван Гешев – Заместник на Главния прокурор на Република България за Главен прокурор на Република България.

Считаме, че г-н Иван Гешев притежава необходимите професионални и нравствени качества изискващи се за заемане на длъжността. Същият има дългогодишен опит в Прокуратурата на Република България, който факт е от съществено значение за решаване на проблемите и отговорностите на професията.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама