25 години затвор получава мъж, убил 20-годишната си приятелка

14:34, 30 юли 19 / Крими 25 634 Topnovini
1

25 години затвор получава мъж, убил 20-годишната си приятелка. Инцидентът е станал миналото лято в град Айтос. Тогава мъжът по особено мъчителен начин и с особена жестокост е убил майката на детето си, с която живеел на семейни начала.

Пред съда той е признал вината си, като наложеното наказание „доживотен затвор“ е заменено с “лишаване от свобода“ в размер на 25 години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

По време на съжителството им пострадалата Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото.

Мъжът е определен от свидетели като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост.

Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари. Тежкия побой е продължил около половин час, в което време подсъдимият е чувал стоновете на пострадалата, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането й в безсъзнание.

Мъжът е осъден да заплати на сина си обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева и на майката на убитата Ивета обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лева, както и обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 3000 лева.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 13 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.