Северна Корея е изстреляла две балистични ракети

07:16, 31 юли 19 / Свят 25 1170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети. Новите ракетни изпитания на Северна Корея не са засегнали пряко Япония. В рамките на нейната територия и изключителната ѝ икономическа зона не са регистрирани полети на балистични ракети, съобщи телевизионният канал NHK, като цитира японското Министерство на отбраната.

Военното министерство в Токио е провело среща, за да се опита да анализира типа ракети, изстреляни от Северна Корея. Към кабинета на министър-председателя е създаден щаб, който събира информация, свързана с изстрелванията на ракети от КНДР.

В ранните часове на деня в сряда Северна Корея изстреля няколко ракети от все още неизвестен тип в района на полуостров Ходо, съобщи БГНЕС.

По данни на американския телевезионен канал АВС, който цитира свои източници, става въпрос за балистични ракети. Новината беше потвърдена и от министерството на отбраната на Южна Корея, според което ракетите са прелетели между 240 и 330 км на малка височина, окол 30 км.

На 25 юли Пхенян извърши изпитания на две управлявани ракети с малък обсег, след като САЩ и Южна Корея отказаха да изпълнят искането на комунистическата държава за отмяна на съвместните ежегодни военни учения.

Ким Чен Ун: Новите ракетни опити са предупреждение към Южна Корея

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама